Прилагате ли малки психологически трикове в ежедневието си? Опитвате ли се

...
Прилагате ли малки психологически трикове в ежедневието си? Опитвате ли се
Коментари Харесай

4 трика, които помагат и в най-трудните моменти

Прилагате ли дребни психически трикове в всекидневието си? Опитвате ли се да упражнявате мозъка си да бъде малко по-ефективен и да работи за вас, а не против вас? Мисловните трикове са тактики, с които да създавате нови, по-здравословни и по-полезни способи на мислене.

В това няма магия, а малко досетливост и изпитание да отключим поредност от разсъждения, които могат да бъдат по-полезни за нас.

1. Психически трик за превъзмогване на болката и разочарованието

Мозъкът има избрана приемливост към болежка и чувство на незадоволеност. Вашата естествена реакция, когато изпитате някое от тези усеща, е да ги спрете и да ги блокирате. 

Същото се случва и с разочарованието. Понякога би трябвало да живеем в несправедливи условия, в които гневът и разочарованието наподобяват като естествени страсти. Трябва да сме наясно, че увличането в отрицателни усеща може да ни аргументи огромни премеждия.

Стратегия: Приемете дискомфорта

Не е належащо да се чувствате удобно при неудобни преживявания, става въпрос за толерирането им. Един от главните умствени трикове, които би трябвало да използван, е да приемем, че дискомфортът също е част от съществуването.

За да създадем това, ще ни помогне следното изречение: „ Приемам това неловко прекарване, знам, че е краткотрайно и ще ми разреши да израсна като персона в дълготраен проект “.

2. Трик на мозъка за намиране на нови благоприятни условия

Чувствате ли, че сте в задънена улица? Имате потребност от смяна в живота си и не знаете от кое място да започнете? Всички сме минали през тези спешни моменти, в които копнеем за нови хоризонти и нови благоприятни условия.

Стратегия: отворен и схватлив разум

Един от най-ефективните умствени трикове за подчинение на нови върхове, е да си задаваме въпроси. Това е елементарна тактика, която се състои в това да създадем мозъка си любопитен, отворен и ученолюбив. „ От какво нуждая се в този миг? “, „ С кого мога да приказвам за ентусиазъм, препоръки или насоки? “, „ Какъв желая да бъде животът ми след година? “, „ Каква смяна бих могъл да направя през днешния ден, с цел да реализира това? “

3. Ментален трик за реализиране на вътрешно успокоение

Стресът е оня мисловен вирус, който изпълва всичките ни психически пространства, блокирайки способността ни мислим трезво и да взимаме верни решаваме. Не е елементарно да реализираме това вътрешно успокоение, при което да изпълним контакт със себе си, с цел да мислим по-добре, да тушираме тежките страсти и да гледаме на света по-спокойно.

Стратегия: вашият разум е контейнер на сила

Визуализирайте мозъка си като контейнер, в който можете да излеете лечебна и подхранваща сила. За да извършите това деяние, първо би трябвало да премахнете всичко, което го прави замърсен. След като токсичните детайли бъдат отстранени, напълнете го с удовлетворяващи неща: четене, разходки, приятни разговори. Всичко това ще ви даде вътрешна естетика и успокоение.

4. Психически трик за унищожаване на отрицателните мисли

Негативните мисли разяждат нашето психическо благоденствие. Ако не ги контролираме и управляваме, можем даже да развием депресия или обезпокоително разстройство.

Стратегия за стопанска система на мозъка

За да контролирате производството на отрицателни мисли, би трябвало да гледаме на тях като на вредители. Те унищожават всичко и не ви оферират никаква възвръщаемост.

Позитивните и устойчиви мисли, въпреки това, способстват за благополучието. Следователно е време да изгоните нежеланите разсъждения, които могат да ви доведат до съсипия.



Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР